Arkisiin matkoihin testissä älykäs Kutsuplus

Kahden pienen lapsen äitinä ja autottomana töölöläisenä kuljen julkisilla kulkuvälineillä lähes päivittäin. Välillä on kuitenkin tilanteita, joissa kaipaisin autoa. Pääsin onnekseni testaamaan Kutsuplussaa. Voisiko se tuoda helpotusta arkeeni? Lähdin pienten tutkimusmatkaajieni kanssa testaamaan kahta eri tilannetta.

Ensimmäisenä testissä oli kauppareissu Ruoholahden isoon markettiin. Normaalisti kuljemme ratikalla, joko kahdella eri ratikalla tai yhdellä ja puolen kilometrin kävelyllä. Tietenkin kauppakassit rattaiden lisäksi matkassa mukana. Ensikosketus Kutsuplussan nettipalveluun oli, etten löydä vastauksia heränneisiin kysymyksiini. Lähdin kuitenkin seuraavana päivänä avoimin mielin reissuun.  Kuljimme menomatkan ratikalla ja ostoskeskuksesta lähtiessä tein Kutsuplus-tilauksen. Tilaaminen oli helppoa ja selkeää. Hetken ihmettelin mille pysäkille kyytiä lähtisin odottelemaan, sillä Ruoholahdessa pysäkkejä on useamman kadun varrella. Palvelun hyvä sijainti- ja karttapalvelu onneksi ohjasi oikeaan paikkaan.

KauppakassilokeroTurvavyöt kiinniKun pääsimme sisälle autoon, tuntui mahtavalle! Aivan kuin olisimme istuneet taksissa. Turvallisuusasiat oli mietitty tarkkaan: turvavyöt matkustajille, myös rattaille ja ostoskassit kuljettaja kantoi niille varattuun paikkaan. Matka Ruoholahdesta takaisin Taka-Töölöön maksoi reilut 8 euroa, ratikalla rattaiden kanssa se olisi ollut ilmaista. Ratikkamatkaan verrattuna säästyi aikaa ja liikkuminen kassien ja nyssäköiden kanssa oli ehdottomasti vaivattomampaa. Tietysti joku olisi vielä voinut kauppakassit kantaa kerrostalon neljänteen kerrokseen!

Vaunut kiinni turvavyölläToiseksi Kutsuplus-käyttötilanteeksi kuvittelin, kun olen myöhässä ja julkisilla en enää ehdi. Kokeilimme tätäkin. Lähdimme sateisena päivänä Viikkiin Gardeniaan ottamaan valohoitoa ja hengittelemään trooppisen kosteaa ilmaa. Tilauksen tekeminen puhelimella onnistui mallikkaasti. Osasin jo arvostaa palvelun yksinkertaista ulkoasua – en kaivannut enää palvelun taustatietoja. Bussimatka yhdellä vaihdolla olisi kestänyt reilut puoli tuntia. Kutsuplussalla matkaan meni 20 minuuttia ja hinnaksi muodostui 22 euroa. Edullisemminkin olisi päässyt, mutta matka-aika olisi ollut pidempi. Sadekelillä vaihdoton kyyti tuntui mukavalle, vaikkakin turhan kalliille.

Jos jonain päivänä palvelu toimisi viikonloppuisin, voisin kuvitella kulkevani uintireissut Mäkelänrinteelle Kutsuplussan kyydillä. Matka ei ole pitkä, mutta seiskan ratikalla kestää turhan kauan. Lisäksi toivon palvelulle lisää käyttäjiä ja sitä myötä hintoja pikkuisen edullisemmiksi. Esimerkiksi yritykset voisivat ottaa haasteen vastaan ja suosia taksin tai yksityisautoilun sijasta ympäristöystävällisempää ja edullisempaa Kutsuplus-vaihtoehtoa. Kannustan myös kaikki autottomat kokeilemaan palvelua: Helpotusta liikkumiseen tiedossa!

Hei hei kutsuplus!Kutsuplus-palvelu on toimiva älyliikennepalvelu. Matkan tilaus ja maksaminen onnistuvat omalla puhelimella, käyttöliittymä on toimiva ja selkeä, auto saapui muutamassa minuutissa sovittuun paikkaan ja palvelu matkan aikana oli mitä parhainta. Ennen kaikkea Kutsuplus on taksinoloinen. Tämä tuo matkustusmukavuutta, ja tunteen huikeasta ajallisesta säästöstä verrattuna bussiin tai ratikkaan. Kolmevuotias tyttäreni nautti myös uudenlaisesta kyydistä. Matkat olisivat häneen makuunsa saaneet kestää pidempään. Ensimmäisen matkansa jälkeen hän totesi ajavansa Kutsuplussalla vielä sata kertaa!

PS. Sama tarina löytyy myös HSL:n Kutsuplus-blogista:
kutsuplusblogi.fi/arkisiin-kotiaidin-matkoihin-alykas-kutsuplus/

HSL:n Kutsuplus-palvelu kuljettaa minibussilla matkustajia bussipysäkiltä toiselle, ilman vaihtoja. Bussiin mahtuu 8-9 henkilöä kerrallaan ja se ottaa kyytiin samaan suuntaan kulkevia matkustajia. Matka tilataan ja maksetaan etukäteen netissä, päätelaiteriippumattomasti. Palvelulla on taksipohjainen, tosin edullisempi, hinnoittelu. Palvelu toimii arkisin Kehä I sisäpuolella, tosin idässä rajana on Viikin kampusalue. Kutsuplus.fi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s