Kantakaupungissa asumisen parhaat palat

Muistan ensimmäisen yöni kaupungissa kuinka nautin sisälle kantautuvista kaupungin äänistä. Olin jo unohtanut miltä se tuntuu, kolmen vuoden aikana. Vielä tänäänkin käyn ikkunan äärellä katselemassa ihmisten ja liikenteen vilinää.

Maisemia TöölöstäMaisemia Töölöstä
Pienten lasten kanssa elämä pyörähtelee pienen pyörän ympäri ja kotona vierähtää useampi hetki päivän aikana. Kun tiedän, että ympärilläni on kiirettä, iloa, onnea, surua ja tekemisen meininkiä, tiedän itsekin olevani elossa ja mukana maailmanmenossa.

Kun keräilen ja kokoan parhaat palat, syntyy huippupaikka! Se on Minun Töölöni. Se on tehty leikkipuistoista, pyöräily- ja ratikkaseikkailuista, lukuisista ravintoloista ja palveluista, monenlaisista uintimahdollisuuksista, merestä ja ulkoilusta kaupungin tarjoamilla virkistysalueilla.

Syksyn satoa

Meiltä ja lähialueilta löytyy monenlaista tekemistä jokaiselle viikonpäivälle. Kun koti on pieni eikä ole omaa pihaa, osaa arvostaa kaikkea ympärillä olevaa. Meillä on kahdeksan eri leikkipuistoa aivan lähietäisyydellä. Löytyy Topelius-, Sibelius-, kirjailijanpuistoa… Lisäksi aivan ihana Lasten Liikennekaupunki, jossa opetellaan liikennesääntöjä ja -kulttuuria niin kävelijän, pyöräilijän kuin autoilijan näkövinkkelistä. Keskuspuisto on meidän metsä. Se on arjen keskellä aivan riittävä. Jos ottaa bussin ja ajaa muutaman kilometrin pohjoisemmaksi, löytää jo pöpelikköä.

Helsinki

Ennen kaikkea, parasta kaikessa on lyhyet välimatkat. Ratikkapysäkiltä talon edestä pääsee neljällä eri ratikkalinjalla keskustaan kymmenessä minuutissa. Bussilla töihin matkaa kertyy 40 – 50 minuuttia/ päivä ja julkisilla liikennevälineillä matkustaa joka suuntaan erittäin kätevästi. En ole vielä lähtenyt paikkaan, jonne täältä ei julkisilla helposti pääsisi. Idässä ja lännessä meillä on meri, Töölön- ja Taivallahti. Pohjoisessa luontoa ja metsää. Niin, ja jopa synnyttämään pääsin kävellen!Pyöräilyä

Iso osanen kokonaisuutta on koti. Vähemmän neliöitä ja kerrostaloasuminen tarkoittavat vähemmän kotitöitä ja enemmän aikaa perheelle, tai vaikka itselle. Yksi vessa, yksi huone, 10 ikkunaa, sauna, parveke ja kaksi pihaa vähemmän. Kodin reilut 70 neliötä ovat tehokäytössä ja kaikki ollaan koko ajan yhdessä. Kukaan ei pääse hautautumaan omaan nurkkaansa!

Sujuvaa arkea helpottaa 24h kauppa. Seuraavan päivän lounastarpeet tai maidon aamukahviin voi hakea kadun toiselta puolelta milloin tahansa. Monia muitakin tarpeellisia palveluja löytyy puolen kilometrin säteeltä: apteekki, kirjasto, pieni rautakauppa, pesula, optikko, videovuokraamo ja kukkakauppa. Pienet kivijalkakaupat kamppailevat isojen ketjujen paineessa, vaikka hintataso monesti on melkein sama. Suosin siis mielelläni paikallisia pienyrittäjiä ja eläväistä ja monipuolista kaupunkikulttuuria. Vaatekaupat ja iso marketti meiltä puuttuu, joten viikottainen ruokalasti haetaan keskustasta.

Vielä töölöläisten palvelujen parhaimmistoa listattuna:

  • Kaikkein iloisin yllätys on ollut kulttuurin keidas Korjaamo. Viikonloppubrunssit, sushi wine&bar, korjaamon lounas, aivan ihana kesäpiha, Rose Bud -kirjakauppa ja ratikkamuseo ovat koko perheen suosikkeja.
  • Uimastadion oli kesäihastukseni. Siellä polskittiin ja saunottiin lasten kera sekä otin omaa aikaa aamuvarhain tai iltamyöhään. Se oli kesäinen henkireikäni.
  • Ravintolatarjonnasta pakko mainita Trattoria Sogno. Vauvan soseRuoan lisäksi palvelu on aina ollut huipputasoa. Vauvan sosekin tarjoillaan kauniisti ja 3-vuotias saa aina erityishuomion tarjoilijoilta. Yleensä parhaiten itsekin viihtyy, kun lapset viihtyvät! Lauantaibrunssi on Sognon parhainta antia.
  • Muita mukavia ravintolatuttavuuksia: Tokyo 55:n lounasbuffa, Umeshun ihanaiset japaniherkut, Maharajan tulinen intiameininki, Prikthain lounas, Phad Thain lounasbuffa.
  • Cafe RegattaErikoismaininta Cafe Regatan omaperäiselle tunnelmalle ja palvelulle! Sieltä ei voi lähteä huonolla tuulella. Ja on aina palattava uudelleen, jos käteistä ei ole mukana.

Ruska TöölönlahdellaEikä tekeminen heti lopukaan. Vielä on kokeilematta ainakin kansallisooppera, jääkiekkomatsit (jalkapallo on jo kokeiltu), stadionkonsertit ja monia muita palveluja sekä liikuntamahdollisuuksia.

Moni ihmetteli päätöstämme muuttaa rivitalolähiöstä Taka-Töölöön vanhaan kerrostaloon. Nyt reilun vuoden kokemusten jälkeen elämä täällä tuntuu monelta kantilta katsottuna rikkaammalle ja rakkaammalle. Mutta välillä arki myös kiroiluttaa ja mietin, toisaalla voisi olla helpompaa ja turvallisempaa… Kääntöpuolesta siis oma postauksensa tulossa!

Axan leikkipuistoKaupungin puutarha

One thought on “Kantakaupungissa asumisen parhaat palat

  1. Allekirjoitan. Suuri muutos on jopa yllättänyt positiivisesti. Elämä näillä kulmilla on jopa helpompaa ja innostavampaa kuin osasin haaveilla. Toki monesta joutuu luopumaan. Sellaista elämä. Erästä musiikkihassuttelua lainaten: “Hyvä blogi, hyvät postaukset.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s