Unelma itsetehdyistä joululahjoista

Lokakuussa olin intoa täynnä. Kaivelin kaapeista kaikki vuosien varrella kertyneet lankakerät ja kangaspalat. Tein suunnitelman: tänä jouluna neulon ja ompelen kaikki lahjat itse. Kerrankin jätän kaupoissa kiertelyn ja väkisin keksimisen väliin. Teen jotain tunnearvokasta ja samalla kun väsäilen lahjoja voin ajatella lämpimin ajatuksin lahjojen saajia. Uusiokäytän minulle ylimääräistä kaappien täytettä ja toteutan itseäni kun minulla on nyt aikaa…

keskeneräisiä neulomuksiaSuunnitelma oli hyvä, aloitin neulomuksia ja hymyilin itsekseni, kun ajattelin lahjan saajia, kaikkia upeita ihmisiä elämässäni. Innostus kesti muutaman viikon, kunnes totesin ottaneeni liian ison urakan, josta en selviäisi millään. Ompelu ja leivontaharrastukset sujuivat paremmin ja nopeammin, kun taas neulomukset ovat kaikki edelleen kesken. Yhden sain valmiiksi, mutta sitäkin pitää vielä muokata. Alla kuitenkin tähän asti aikaan saatua.

vauvanpeittoMuumikuvioinen vauvanpeitto syntyi vanhan asunnon lasten huoneen verhoista ja valkoiset keittiöliinat pellavaisesta pöytäliinasta, jota aikoinani jouduin lyhentämään. Isovanhemmille ja isoisovanhemmille halusimme antaa valokuvia. Niille löytyi vanhoja kehyksiä omista varastoista.

piparkakkutalo

Piparkakkutalon tein vuosikymmeniä vanhoilla muoteilla ja mökin pihalle tein talon kokoisia eläimiä, jotta varmasti kaikille lahjansaajille on riittävästi pipareita syötäväksi. Koristelu oli mukavaa!

kankaan painantaaKangaskasseihin kuvien painaminen oli helppoa toteuttaa myös lasten kanssa. Tämän joulun askareista oppineena ensi vuonna teemmekin helpompia, lasten käsille sopivia lahjoja. Silloin myös lahjojen tekemiselle on enemmän aikaa.

Ja lahjathan eivät ole se joulun tärkein asia vaan joulurauha, rentoutuminen, lepääminen, hyvä ruoka ja lämmin mieli.lahjoja

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s