Ideointia neulomalla – kaulaliina

Yleisön pyynnöstä esittelen neulemallin, jonka ideoin kaulaliinalle keltaisen pipon ja säärystimien seuraksi. Joku varmasti on tämän yksinkertaisen mallin jo keksinyt, mutta minulle tämä oli jotain uutta ja vahingossa, eri vaihtoehtoja kokeilemalla, itse keksittyä. Tämä onkin neulomisen ja luovuuden ilosanomaa!

Sanna Lehtimäki

KAULALIINA

Valitsin kaulaliinalle värikkään ja paksun langan (harmaan talven vastapainoksi) sekä puikot nro 8. Mallin onnistumisen kannalta on tärkeää tehdä pariton määrä silmukoita. Tein 27 silmukkaa. Kaulaliina voisi olla pikkasen leveämpikin, mutta korvaan leveyden pituudella eli kietaisen liinan pari kertaa kaulan ympäri. Mallissa tehdään joka rivillä 2 oikein, 2 nurin silmukoita ja jokainen rivi aloitetaan aina oikeilla silmukoilla. Eli, kun jokainen rivi loppuu silmukoihin 2 oikein, yksi nurin, aloitetaan seuraava rivi taas 2 oikein, 2 nurin jne. Helppoa.

neule2

Neuleesta tulee mukavan pehmeä ja paksu sekä “löysän” joustinneuleen näköinen. Pituus kannattaa kokeilla oman maun mukaan. Omassani on nyt pituutta 90 cm ja lähes puolet tarvitaan vielä lisää, jotta kaksinkerroin voi kaulalle kietaista. Paksuilla puikoilla ja langalla tulee onneksi nopeasti lisäsenttejä.

Kaulaliina a la Sanna Lehtimäki

2 thoughts on “Ideointia neulomalla – kaulaliina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s