ITS European Congress next steps: mielipidejohtajia ja elämyksiä

Edellisessä postauksessa mietiskelin onko liikenteen älypalvelujen vähäinen käyttäjämäärä johtunut huonosta markkinoinnista, teknologian puutteista vai liikkumistapojen ja -tottumusten hitaasta muutoksesta. Helsingissä (16.-19.6.2014) järjestetty kymmenes eurooppalainen älyliikenteen kongressi oli kaikkien aikojen kansainvälisin, kävijämäärältään isoin ja kenties merkittävin suomalaisen älyliikenteen kehitykselle.

ITS European Congress Helsinki

Suomi on nyt eurooppalaisessa eturintamassa tuomassa yhteen julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita, jotta paljon peräänkuulutettua yhteistyötä saataisiin tiivistettyä. Liikenne- ja viestintäministeriön käynnistämän Liikennelabra -hankkeen tarkoituksena on edistää älyliikennemarkkinan syntymistä yhteistyössä yritysten ja järjestöjen kanssa. Valtio maksaa yrityksille niiden tuottamasta liikennedatasta, analysoi dataa ja pyrkii löytämään ratkaisuja uusille palvelu- ja verotusmalleille.

Liikennelabra ITS kongressissaMobility in Bordeaux

 

 

 

 

 

 

 

Nähtäväksi jää kuinka hanke käynnistyy ja menestyy – löydetäänkö yhteistyömalleja, liiketoimintamalleja ja vientituotteita hankkeen avulla? Esimerkiksi Liikenneviraston Tiina Tuurnala muistutti kongressin päättäjäisissä yksityissektorin konnektoreista, joita tarvittaisiin yritysyhteistyön tiivistämiseksi.

Älyliikenne on kovassa nosteessa ja paljon tapahtuu myös muualla Euroopassa. Kongressin teema Mobility as a service on osuva. Teknologia on olemassa ja palveluitakin jo useampia. Seuraava ponnisteluja vaativa askel on asenteisiin ja käyttäytymismalleihin keskittyminen, palveluille käyttäjien löytäminen ja toimivien liiketoimintamallien rakentaminen. Kuten kongressin avajaisissa Anna Sorainen totesi alan kehitys kaipaa nyt LUOVAA HULLUUTTA.

Mitä avuksi? Omasta näkövinkkelistäni tarinallisuus, elämyksellisyys ja tunteet ovat tärkeitä elementtejä tuotteiden ja palveluiden menestykselle. Mielipidejohtajat taas raivaavat tilaa uusille ajatuksille:

  • Hyvällä palvelulla on taustallaan tarina, johon palveluviestintä perustuu. Esimerkiksi tarina palvelun syntymisestä tai tarina tarpeesta auttaa ihmisiä selviytymään omasta arjestaan paremmin.
  • Ihmiset eli kuluttajat saavat nautintoa elämyksistä, joita palvelut ja tuotteet tuottavat. Tuttuun toimintamalliin löytyvä helpotus tai ajan ja rahan säästö voi olla elämys. Kutsuplus-palvelu on mielestäni hyvä esimerkki elämyksestä, kokemuksia voi lukea täältä.
  • Kun palvelut lisäksi herättävät tunteita ne pärjäävät aina parhaiten kilpailussa. Hyvä esimerkki tunteita herättävästä tuotteesta voisi olla Onnellisen kanan munat tai Onnibus. Nimensä avulla halpabussiyhtiö on luonut kuvan iloisista ja mukavista bussimatkoista pitkin Suomen maata. Onnellista mielikuvaa tosin tällä hetkellä varjostaa nimikiista, jossa Onnibussista erkaantuneet liikennöitsijät valitsivat nimekseen OnniExpress. Meidänkin perhe on Onnibussia käyttänyt muutaman kerran. Kokemuksia voi lukea täältä.
  • Liikenteen ja liikkumistapojen uudistuminen tarvitsee mielipidejohtajia, jotka johdattavat liikkujia uusille väylille. Mielipidejohtajuus on tämän päivän markkinointikeino. Vaikuttaminen oman persoonan avulla ja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa toimivat. Tuotteen tai palvelun taakse tarvitaan persoona, johon kuluttaja voi samaistua ja seurata viimeisimpiä käänteitä Twitteristä ja tsekata parhaat kuvat Instagramista.
  • Menestyvä mielipidejohtaja on innostava. Hän esiintyy innostavasti ja tunteen palolla yleisölleen. Jarkko Kurvisen blogista löytyvät vinkit miten mielipidejohtajuus ansaitaan ja miten sudenkuopat vältetään.
  • Kannattaisiko nuoria uuden sukupolven edustajia nostaa myös esille? He ovat avoimia uusille liikkumismuodoille ja lisäksi jakamiskulttuuri ja sosiaalinen media ovat heidän arkipäiväänsä.
  • Lisäksi tarvitaan muitakin sosiaalisen median aktiiveja, jotka jakavat helposti ja vaivattomasti kokemuksiaan ja tietoutta isoille massoille.

Kiitos kaikille kongressin järjestäjille! Kiitos, että pääsin mukaan hienoon tapahtumaan! Sain aivan valtavasti uutta intoa ja energiaa olla mukana tekemässä maailmasta pikkaisen parempaa paikkaa meille ja meidän lapsillemme.

ITS näyttelyalue Helsinki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s