Tekijät älykkäiden liikkujan palvelujen taustalla

ITS (Intelligent Transport Systems and Services) European Congress kokosi Juhannusviikolla älykkään liikenteen asiantuntijat sankoin joukoin Helsinkiin. Tästä postaukseeni kongressin opeista. Kongressi sisälsi myös kannanottoja ja esityksiä tulevaisuuden älyliikenteen tekijöistä – Työntekijöistä uusien, innovatiivisten palvelujen ja teknologioiden taustalla.

Liikenne alana, kuten myös älyliikenne, on perinteisesti ollut miesvaltainen ala. Ja kuten muillakin aloilla, osa tekijöistä on eläköitymässä lähivuosien aikana. Lisää energistä ja innovatiivista työvoimaa siis tarvitaan. Toki äly myös vähentää työntekijöiden tarvetta, kun rekat, metrot ja muut ajoneuvot alkavat tulevaisuudessa liikkua ilman kuljettajaa ja niin edelleen.

Naiset ja älykäs liikenne

Älykkään liikenteen kongressin aikana pääsin kuuntelemaan useita esityksiä. Women in ITS esitys- ja keskustelutilaisuus oli yksi mielenkiintoisimmista. Jennie Martin Iso-Britannian ITS-järjestöstä toi esille numeroita kuinka naisjohtoisia yrityksiä on vähän, mutta sitäkin paremmin menestyviä. Toisaalta naisia myös valmistuu insinööreiksi vähemmän kuin miehiä, vaikka naisilla usein koulutodistus on miehiä parempi. Kysymys kuuluukin: Mihin katoavat naisten halut ja tavoitteellisuus kivuta johtotehtäviin?

Aloin tietenkin pohtia tilannetta omasta näkökulmastani. Olen itse nyt hoitovapaalla kahden pienen lapseni kanssa. Olen yliopistosta valmistumiseni jälkeen ehtinyt tehdä töitä älykkään liikenteen parissa noin 4 vuotta ja syksyllä tulee kotona lasten kanssa vietettyä aikaa kuluneeksi 3 vuotta. Omalla kohdallani voisin kylmästi todeta, että lapset ovat olleet uhraus urakehitykselle… Mielummin kuitenkin ajattelen, että lapset ovat hidastuttaneet urakehitystä, mutta tuoneet runsaan annoksen sitkeyttä, itsevarmuutta, tehokkuutta ja sietokykyä, joita ehdottomasti voi hyödyntää tulevissa työtehtävissä.

Kenties miehet uskaltavat ottaa isompia positioita työelämässä, kun naiset ottavat isomman vastuun kotiaskareista? Kenties johtotehtäviin edelleen suositaan miehiä? Ja miehet osaavat tuoda omia taitojaan paremmin esille?

Insinöörilähtöinen älykäs liikenne

Toinen Women in ITS -esityksen aikana vahvasti esillä ollut teema oli insinöörien ja älykkään liikenteen “liitto”. Suurin osa kuulijoista oli insinöörejä, samoin kuin puhujatkin. Joukkoon taisi mahtua yksi lakimies ja minä maantieteilijänä. Aluksi olin tyrmistynyt kapeanäköisyydestä, mutta nyt muutaman päivän tätä tosiasiaa pohdiskeltuani liitto on varmasti olemassa ja tulee sitä olemaan. Mutta tulevaisuuteen katsellessa mielestäni alalle rekrytoitavien joukossa tulisi olla muutakin osaamista. Kuten business-älyä, viestinnän osaamista, markkinointitaitoja ja käyttäjälähtöistä palvelujen ja myynnin edistämistä. Ala voisi lähteä nousuun aivan eri tavalla?

Uskon, että investointien ja yhteistyökuvioiden laajetessa alan monipuolistumisnäkymät paranevat. Ja ala toivottavasti houkuttelee myös naisia mukaan, vaikka teknologia-alasta onkin kysymys.

On hyvä muistaa, että palveluja tehdään ihmisille, kriittisille kuluttajille, joiden asenne- ja tapatottumukset ovat älykkäiden (uusien) liikenneratkaisujen myötä koetuksella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s