Kesäinen Töölö

Helsinki Cup TöölöIsot nurmialueet täyttyivät ja autotiet hiljenivät, kun Helsinki Cup aloitti Töölön kesän. Tuhansittain pieniä jalkapalloilijoita ja heidän huoltajiaan sukkuloi aamusta iltaan Töölön jalkapallokentillä, kaduilla ja katsomoissa. Itsekin tunsin olevani jossain muualla kuin arkisen tutussa Töölössä.

Helsinki Cup

Lomakausi siis näkyy ja tuntuu töölöläisen kotinurkilla. Toinen merkittävä huomio on ollut normaalisti liikenteestä pauhuava Mansku, joka yllättäen onkin hiljentynyt. Ja jonka varrelta voi tehdä jopa tuoretoriostoksia, kuten mansikoita, kirsikoita ja herneitä. Välillä katu ammottaa tyhjyyttään ja näyttäytyy yllättävän leveänä, yksinäisenä ja harmaana. Aurinkoisina päivinä Manskulla kadunvarren puusto yhdistettynä kauniisiin taloihin on upeaa katseltavaa. Eikä liikenteen melu ole häiriöksi.

Mannerheimintie Helsinki

Osa asukkaista ja pienten putiikkien pitäjistä on myös siirtynyt kesälaitumille. Esimerkiksi autolle näyttäisi nyt löytyvän helpommin parkkipaikka kuin talvella ja leikkipuistot ovat hiljentyneet lomailevista lapsista. Pyörätiet taas täyttyvät erinäköisistä ja eri tarkoitusperin liikkuvista kaupunkilaispyöräilijöistä. Taidan itsekin pikku hiljaa innostua pyöräilystä entistä enemmän! Ainakin vaihtoehtoisia lasten kuljetusmuotoja olen bongaillut ohikulkijoilta.

Ratikat Manskulla

Hiljainen lomakausi voi monelle töölöläiselle yrittäjälle olla vaikea. Pienet putiikit taistelevat ilman lomakauttakin automarkettien kanssa asiakkaista, tyhjät heinäkuun kadut voivat olla vielä petollisempia. Kannustan kaikkia suosimaan oman alueen palveluja, jotta kotiseutu pysyy eloisana! Lisäksi toisena miinusmerkkisenä kesähavaintona ovat olleet vaaratilanteet autoliikenteen seassa. Liekö kesän tuomat matkailijat ja heidän heikko reitti- sekä paikallistuntemus syynä, mutta varovaisuutta liikenteessä ei ole koskaan liikaa. Etenkin suojatiellä tietä ylittäessä on pari kertaa meinattu jäädä auton alle.

Ennen kaikkea upea kesä jatkuu niin Töölössä kuin muuallakin Suomessa. Lähiaikoina kesäisiä postauksia tiedossa lisää! Hyppäämme nimittäin laivan kyytiin ja ihailemme Helsingin edustan saaristoa.

Saatuani kesästä ja lomailusta intoa terävöitän myös blogin aihealuetta ja kirjoitan jatkossa “car-free lifestyle” -meiningillä. Opin tämän termin Älykkään liikenteen kongressissa kesäkuussa ja ihastuin siihen 🙂 Eli aion pureutua liikkumisen ja liikenteen lisäksi kaupunkiasumisen teemoihin kuten suomalaisten kaupunkikeskustojen heikkoon tilaan, kun autoilua suosivat kauppakeskukset vievät keskustojen vetovoiman. Lisäksi tietenkin matkailua ristiin ja rastiin.

Töölö Olympiastadionin tornista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s