Harakka – mielenrauhaa kallioisen karulla saarella

Harakan saari Kaivopuiston kupeessa oli aivan uusi tuttavuus minulle. Saari on melko iso ja mäkinen, joten olen sen nähnyt useampaan kertaan Kaivopuiston kävely- ja pyöräilykierroksilla, mutta koskaan aikaisemmin ei ole tullut mieleen vierailla siellä. Onneksi sentään nyt lasten kanssa! Saari on avattu puolustusvoimien käytöstä suurelle yleisölle vuonna 1989 ja siellä toimii nykyisin Helsingin kaupungin kulttuuri- sekä luontokeskus.

Harakasta Kaivopuistoon

Saarelta löytyy luonnontieteellisesti kiinnostavia käyntikohteita kuten vanhoihin puurakennuksiin rakennettu akvaario tai lasten puuhailutalo. Ennen kaikkea saaren upea merellinen kallioranta yllätti meidät. Kaivopuistossa kävellessä Harakan kalliorantaa ei voi nähdä, joten olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä rannikkoluonnon kauneudesta. Kaunis luontopolku kannattaa ehdottomasti kävellä läpi ja käydä rannalla istuskelemassa. Kasvillisuus ja linnut (lokit ja hanhet pääasiassa) kallioilla ovat karun kauniita. Tosin luontopolkua ei voinut korkeuserojen ja kapeiden kohtien vuoksi rattaiden kanssa kulkea, joten vain osa seurueestamme näki koko kauneuen.

Saarella toden totta mieli lepää ja silmä iloitsee

Helsinki Harakka

Jo saarelle pääsy rauhoittaa mielen. Odottelimme Kaivopuistossa ravintola Ursulan kupeessa laiturilla lauttaa puolisen tuntia ja ihailimme vain kauniita merimaisemia. Harakan saari on vain muutaman sadan metrin päässä laiturista, joten näimme sen koko ajan ja kaihoten odottelimme sinne pääsyä. Yhteysalus liikennöi Särkän, Harakan ja Kaivopuiston väliä. Se on hyvin pieni ja huomioitavaa on, että rattaat joutuu itse nostamaan lautan kyytiin.

Vierailuja ajatellen on myös hyvä huomioida, että lapsille mielenkiintoiset kohteet ovat lauantaisin suljettu ja saarelle pääsyyn sekä kahvilaan käy vain käteinen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s