Koko perheen lounasristeily Helsingin Itäsaaristoon

Saaristosta innostuneena päätimme eräänä heinäkuisena lauantaina laittaa rahaa likoon ja kokeilla Helsingin edustan risteilyä koko perheen voimin. Etsiskelin etukäteen netistä tarjontaa ja loppujen lopuksi valinnan ratkaisi risteilyn reitti.

Kesäaikaan useampi eri laivayhtiö tekee Kauppatorilta säännöllisiä risteilyjä Helsingin saaristoon. Kauppatorin keskeinen sijainti on houkutteleva lähtösatamana. Esimerkiksi ratikalla numero kaksi pääsee suoraan torille. Valinnanvaraa on lounasristeilyistä illallisristeilyihin, erilaisin ruoka- ja juomakattauksin.

Iha-Lines Doris Helsinki

IhaLinesin 2 tuntia kestävä Itäsaariston kierros oli juuri sopivan tuntuinen meidän perheelle. Itäsaariston maisemat eivät olleet meille tuttuja, joten matkan aikana katseltavaa riittäisi. Lisäksi kaksi tuntia paikallaan oloa on lapsille riittävästi.

Hevossalmi kääntyvä silta

Lapset malttoivat syödä lounaan sisätiloissa. Alkumatkasta ikkunoista näkyi jatkuvasti uusia maisemia, mutta vähitellen maisema vaihtui metsien ja järvien valtaamaksi. Loppuajan istuimme ja touhuilimme laivan yläkannella. Aikuisten merellinen buffet-lounas oli hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä, kun taas lasten lohiperhosannos olisi voinut olla muutakin kuin ranskanperunoita. Lapset saivat kuitenkin jäätelöt vielä lounaan päälle. Se jos mikä lämmitti niin lasten kuin aikuisten mieltä!

Helsinki merellä

Rattaat taiteltiin kasaan laivan sisätiloihin matkan ajaksi ja ruokailupöytä järjestyi ilman etukäteisvarausta (Tiedustelimme edellispäivänä pöytävarausta, mutta puheluumme ei syystä tai toisesta vastattu). Laivasta löytyi lisäksi WC-tilat. Kaikki tarpeellinen siis löytyi lasten kanssa matkustamiseen.

Iha-Lines Helsinki

Lounasristeily yllätti meidät positiivisesti. Merelliset maisemat olivat aikuiseen makuun ja samalla saimme kokeilla turistin tunnelmia omassa kotikaupungissa. 4-vuotias sai haluamaansa laivakyytiä, aikuiset hyvää ruokaa ja koko perhe rauhallista yhdessäolon aikaa.

Iha-lines Helsinki mereltä

Iha-Linesin laiva lähtee juuri remontoidun Kauppahallin vierestä, joten vierailimme matkailijan elkein samalla myös hallissa. Sieltä löytyivät välipalaeväät leikkipuistoa varten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s