Lonna – Pikkuruinen uutuuskohde matkalla Suomenlinnaan

Keväällä yleisölle avautunut entinen sotavoimien suljettu saari herätti kovasti kiinnostusta, mutta turistin silmin saari oli edelleen keskeneräinen. Vierailimme saarella kesäkuun alussa, tuolloin paikat oli nopeasti katsottu läpi, sillä suurin osa rakennuksista oli vielä suljettu ja remontoinnin alla. Toisaalta saaren pieni koko (150 metriä pitkä) ei myöskään mahdollista valtavia nähtävyyksiä.

Saarelle avattu kiva kahvila pelasti paljon. Kunnollinen kahvikone ja kiva sisustus jäivät ehdottomasti mieleen. Pieni hiekkaranta, jossa laivalaituri sijaitsee, oli lapselle parasta antia. Hiekkaleikit onnistuivat laivaa odotellessa mainiosti ja mikä parasta rannalle näkyivät sekä sininen että punainen laiva Eteläsatamaan ankkuroituneena!

Lonna Helsinki

Myös aikuiseen makuun maisema laiturilta oli upea. Saaren kenties parasta antia ovatkin näkymät Helsingin ydinkeskustaan. Maisemaan sopisi esimerkiksi rento ja rauhallinen illanvietto sekä majoittuminen saarella pienessä yhden huoneen hotellissa…

JT-Line liikennöi Lonnan saarelle Kauppatorilta kerran tunnissa. Alus pysähtyy Lonnan laiturissa matkalla Suomenlinnaan, joten reissuun voi kätevästi yhdistää myös Suomenlinnan kierroksen. Vierailimme Lonnassa jo alkukesästä ja silloin kahdet rattaat mahtuivat oikein hyvin yhteyslautan kyytiin. Lisäksi JT-Linen aluksen laituri Suomenlinnassa on mielestäni paremmalla sijainnilla kuin HSL:n lautan. Monet mukulakivet (rattaiden kanssa) pystyy ohittamaan matkalla Suomenlinnan “sydämeen”.

Lonna Helsinki

Suomenlinna
Muutama rivi myös tämän kesän Suomenlinnan kierroksesta. Suomenlinna suosituimpana paikkana tarjoaa paljon tekemistä moneen makuun. Paikat on vain löydettävä ja lähdettävä totutulta reitiltä etsimään uusia. Emme vierailleet Suomenlinnassa Lonnan retkellä, vaan teimme erillisen laivareissun alkukesän aurinkoisena päivänä. Tällä kertaa löysimme uuden piknik-paikan kauniilla maisemilla varustettuna sekä vierailimme Vesikko-sukellusveneessä. Vesikko oli 4-vuotiaan mieleen, mutta täytyy myöntää, että Tallinnasta Lennusadam-museosta löytyy hienompi. Vierailuumme Tallinnassa voi tutustua Lasten matkassa -blogista.

Suomenlinnan muurit

Suosittelen kuitenkin kokeilemaan muitakin Helsingin edustan saaria. Etenkin lasten kanssa liikkuessa löytyy parempiakin vaihtoehtoja. Niistä seuraavissa postauksissa! Lonnassa käyn ehdottomasti uudelleen loppukesästä ja Suomenlinnaan voisin suunnata seuraavan kerran aikuisseurassa, aikuisten terassille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s