Mustasaari – lapsiperheiden ykkösvalinta saariseikkailulle?

Mustasaari HelsinkiViimeisimpänä vierailukohteena, muttei todellakaan vähäisimpänä tutustuimme Helsingin seurakunnan omistamaan Mustasaareen. Saarella kotieläimet, hiekkaranta, leikkipaikka, hyvät ruokailumahdollisuudet ja järjestetty ohjelma mahdollistavat onnistuneen saariretken koko perheelle.

Jo yhteyslauttaan siirtyminen Taivallahden rannalta tuntui rattaiden kanssa juhlalle. Laituri ja lautta ovat samalla tasolla, joten rattaat pystyi suoraan nostamaan laivaan, samoin Mustasaaren päässä laivasta pystyi ajelemaan kärryillä suoraan laiturille. Laivan etuosaan mahtui noin kymmenet rattaat, joten lautta on huolella valittu Mustasaaren reitille.

Yhteyslautta Taivallahti-Mustasaari

Saaren sijainti on Länsi-Helsingin saaristossa keskeinen, mutta saari on melko tuntematon. Se sijaitsee Lauttasaaren, Seurasaaren ja Kaskisaaren välissä. Saaren hiekkarannalle näkyi myös Espoon puolelta Keilarannan business-rakennuksia. Yhteyslautta saareen lähtee Taivallahdesta, minigolf radan takaa, joten meille laivalaituriin pääsy kävi näppärästi. Muutama ratikkapysäkillinen Töölöntorille, sieltä eväät mukaan ja loppumatka Hesperianpuistoa pitkin kävellen Taivallahteen.

Koska saari on seurakunnan omistama, sieltä löytyy muun muassa kappeli. Satuimme sopivasti vierailemaan saarella päivänä, jolloin kappelissa järjestettiin lasten konsertti. Kappeli täyttyi helteisenä päivänä innokkaista kuulijoista, olihan konsertin aiheena saariteemaan soveltuvasti laivat ja merirosvot.

Saaren eteläosissa pääsee lampaiden kanssa samalle laajalle alueelle käyskentelemään. Lampaat olivat lapsille jännittävää ohjelmaa, itse ihastelin rantaa pitkin kulkevan luontopolun varrelle kirjoitettuja mietelauseita ja niiden sanomaa. Lisäksi pihapiirissä, lähellä hiekkarantaa ja päärakennusksia voi ihastella kukkoja, kanoja ja pupuja.

Mustasaari LuontopolkuMustasaari Helsinki

Mustasaaren hiekkapohjainen uimaranta vaikutti oikein mukavalle. Viereinen Hevossaari ulottuu aivan lähelle rantaa, joten uima-alueesta muodostuu suojaisa jokimainen alue. Hiekkaranta ei ole iso, mutta varsinkin pienten lasten kanssa aivan riittävän iso. Hiekkakakut ja pienet uintiretket mahtuu hyvin tekemään.

Mustasaari Helsinki

Kahvilarakennus, kuten moni muukin saaren rakennuksista, ovat vanhoja kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia. Katseltavaa riittääkin merimaisemista, eläimiin ja rakennuksiin, vaikkakaan saari ei ole isokokoinen. Saarella vallitsee rauhallinen, jopa seesteinen ilmapiiri. On hyvä huomioida, että saarelle on mahdollisuus rantautua vain saaren toimintakeskuksen aukioloaikoina. Esimerkiksi maanantaisin saari on “suljettu”.

Mustasaari Helsinki

Mustasaari on helppo vaihtoehto lapsiperheille. Siellä tuntee olevansa tervetullut rattaineen, nyssäköineen ja lapsineen. Saari vain pitää löytää monien muiden houkutusten joukosta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s