Pihlajasaaressa kesä on parhaimmillaan – hiekkarantoja ja rantaleikkejä

Monipuolinen saaren tarjonta sopii monenlaiseen makuun (Hel.fi ulkoilu saaristossa). Kävimme testaamassa saaren ainoassa ravintolassa kuuluisan lohikeittoannoksen sekä lasten mieleen rantaleikkipaikka valittiin läheltä väylää, josta Tallinnan laivat lähestyvät Länsisatamaa. Laivojen tuomat aallot olivat tietenkin pienten lasten ilo ja jännityksellä odottelimme milloin ja minkälainen laiva saapuu tuomaan aaltoja. Kerrassaan upea päivä! Lohikeitto oli hyvää, hiekkaranta oli pitkä ja leveä sekä koko seurue (2 aikuista ja 4 lasta) nautti merellisestä Helsingistä.

Erityiskiitos palvelevalle lauttahenkilökunnalle ja varustamolle. Lapsiseurue otettiin hyvin laivaan vastaan ja henkilökunta kantoi kaikkien lapsivierailijoiden rattaat laivasta ulos. Kotoa laivalaituriin saapuminen, laiturilla lautan odottelu sekä lauttamatka (ja sama takaisin kotiin päin) ovat ajallisesti iso osa koko saarireissua, tuntuu reissu onnistuneelta, kun saa lautalla hyvää palvelua ja voi ihailla kauniita maisemia.

Kiireettömyys sopii hyvin kesäaikaan!

Seuraavan kerran lähdemme Pihlikseen grillaamaan omia eväitä. Kivat grillausmahdollisuudet sattuivat silmään satama-alueen länsipuolelta. Lisäksi saaren kallioisia rantoja pitkin olisi mukava kävellä, mutta se onnistuu vain ilman ratasikäisiä lapsia.

Yhteyslautta Pihlajasaareen lähtee Cafe Carusellin “takapihalta”  (vaihtoehtoisesti myös Ruoholahdesta). Valitsemme lähes aina Kympin ratikan, jolla ajamme Kirurgille eli päätepysäkille ja siitä kävellen Korkeavuorenkatua sekä muita kauniita kaupunkiseutuja pitkin meren rannalle. Reitti on tuttu, sillä Cafe Carusellin läheisyydessä sijaitsee myös lempileikkipuisto Meripuisto. Kampista pääsee busseilla 14 ja 18 vielä lähemmäksi rantaa ja yhteyslautan laituria.

Pihlajasaaren reissulta ei valitettavasti ole kuvia. Lisään niitä, jos päädymme saarelle uudelleen elokuussa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s