Helteinen kaupunkiloma Turkuun

Nyt kun kurahousut on kaiveltu esille, on hyvä muistella muutaman viikon takaista helteistä lomaa Turussa. Lasten kanssa kaupunkilomalle kesän parhaana ja kuumimpana viikonloppuna? Useamman mielestä ei se houkuttelevin vaihtoehto, kun järvien ja maaseutuparatiisien maassa ollaan. Minulle äkkilähtö minilomalle tarkoittaa kuitenkin kohteita, joihin on helppo ja edullinen päästä julkisia yhteyksiä käyttäen. Juna- ja bussilipujen hinnat Helsingistä Turkuun alkavat olla niin edullisia, että lomailuvaihtoehtoa ei voi olla sivuuttamatta. Lisäksi hotelliyöpyminen on aina vapautta arkiaskareista ja lapsille elämys kaikkine eri palasineen.

Puolalanmäen leikkipaikka TurkuJa kaupungista varmasti löytyisi tekemistä, ei epäilystäkään!

Yksin lasten kanssa matkustaessa valitsin junakyydin sen helppouden vuoksi. InterCityn perhehytti, lasten leikkipaikka ja hyvät tilat lasten rattaille tekevät matkasta onnistuneen. Kesän supersäästöhinnoilla yhden aikuisen ja kahden pienen lapsen edestakaisen Helsinki-Turku -matkan hinnaksi tuli 10 euroa! Turun rautatieasemalta on helppo ja nopea kävellä rattaiden kanssa keskustaan.

Tutustuin etukäteen VisitTurku -sivuston ehdottamiin lapsille mieluisiin käyntikohteisiin. Etsiskelin vaihtoehtoja aivan Turun keskustasta tai pienen bussimatkan päästä. Lisäksi kohteen tulisi soveltua pienille lapsille. Biologinen museo tuntui parhaalle vaihtoehdolle sekä kaupungin tarjoamat puistot ja leikkialueet.

Scandic Plaza TurkuHotellimajoitus Scandic Plazassa aivan Turun keskustassa oli lasten mieleen. Lyhyen junamatkan jälkeen pääsimme kirjautumaan hotelliin jo aamupäivän puolella. Saimme mukavan puuhapaketin vastaanotosta niin aikuisille kuin lapsille eikä lapsia meinannut saada hotellista enää minnekään. Hotellit panostavat lapsivieraisiin ja koko perheen viihtyvyyteen, ja viihdyimmekin oikein hyvin.

Hotellin sijainti on loistava ja palvelu samoin. Hotellista vain puuttuu ilmastointi, jota olisimme kaikki kaivanneet helteiseen yöhön. Pöytätuuletin onneksi vaihtoi ilmaa ja saimme nukuttua. Kaupasta haetut iltapalaeväät ja valmiiksi katettu aamiaispöytä olivat upeaa vaihtelua arkiseen kotielämään.

Samppalinnan leikkipuisto TurkuKaupungissa kuumuus tuntuu entistäkin kuumemmalle. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna lämpötila kohosi +30 asteeseen, joten kiertely ja kaartelu tai nähtävyyksiin tutustuminen eivät kiinnostaneet. Suuntasimme suoraan keskustan varjoisiin leikkipuistoihin. Ensin kiipesimme Samppalinnan mäelle ja toisena päivänä Puolalanpuistoon Turun taidemuseon kupeeseen. Ennalta tuntemattomat leikkipuistot olivat mukavaa vaihtelua totuttuun, vaikka eivät monipuolisilla tai uusilla vempeleillä loistaneetkaan.

Lasten kanssa kaipaan vesielementtiä myös kaupungissa. Turussa on onneksi valinnanvaraa. Vesipuisto Jukupark on bussimatkan päässä, keskustassa Samppalinnan kupeessa on uimastadion ja Kupittaalla maauimala. Pääsimme ystävien kanssa yhdeksi päiväksi maauimalan vesi- ja liukumäkimaailmaan. Maauimala on huokean hintainen ja yllätti meidät monipuolisuudellaan.

Lisäksi kiersimme viileitä kauppakeskuksia leikkialueen toivossa, mutta sellaista ei löytynyt. Kuten ei Helsingin keskustastakaan mainittavia leikkialueita löydy kuin Stockmannin tavaratalosta. Etenkin kovien pakkasten sekä helteiden aikaan kaipailisin keskustan kauppa-alueilta leikkipaikkaa.

Nuvola TurkuPunainen Norsu

Kauppakeskuksista löytyneitä parhaita paloja olivat aitoa italialaista jäätelöä myynyt koju sekä lastenvaateliike Punainen Elefantti Forum kauppakeskuksessa. Liike oli kiva, mutta ympärillä tyhjyyttään ammottava kauppakeskus kertoi omaa tarinaansa. Liiketiloja vieri vierekkäin tyhjillään lähes koko kauppakeskuksen verran. Minne liikkeet ovat hävinneet? Konkurssit? Automatkan päässä olevan kauppakeskuksen uudet tilat?Vai jokin muu syy.

Miniloma ajoi asiansa. Yöpyminen hotellissa on aina mukavaa, helteellä varjoisat puistot sopivat mainiosti ohjelmaan, lisäksi söimme hyvin, nautimme valmiista antimista ja olimme vain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s