Perhe Piknik – Parhaat kokemukset Helsingistä

Piknik lasten kanssa HelsinkiPihaton, parvekkeeton, autoton suosii kaupungin tarjoamia virkistysalueita. Lainaamme pihaksi lukuisia Helsingin kaupungin ylläpitämiä puistoja, ja samalla tietenkin ylläpidämme vireää kaupunkikuvaa. Puistossa levitetään alusta, syödään eväitä, potkitaan palloa, leikitään, nautitaan ulkoilmasta ja ollaan vain piknikillä!

Pikni astiatOnnistuneen piknikin salaisuus ovat hyvä alusta, astiat ja ennakkoon nähty vaiva eväiden pilkkomisessa ja valmistelussa. Parin vuoden takaa Nizzan rantakojusta ostettu muovinen alusta ja sen päälle lähes 20 vuotta vanha päiväpeitto toimivat mainiosti. Roskat, hanhen jätökset tms. jäävät muovin alle eivätkä häiritse piknik-hetkeä. Espoon rivariin ostetut grilliastiat toimivat nyt piknik-astioina, eikä kertakäyttöisiä astioita tarvitse käyttää. Lisäksi helposti sormin syötävät ja ei-sotkevat ruoat ovat paras vaihtoehto jatkuvasti liikkuvien lasten kanssa. Tosin välillä haemme nepalilaisen ravintolan herkut eväiksi mukaan ja silloin sotkua on tiedossa… Ruokakauppojen tuoretiskeistä saa myös hyviä eväitä helposti mukaan.

Piknik TöölönlahdellaPiknik on loistavaa vaihtelua kotona syömiselle. Sotkut jäävät ulos eikä tarvitse jatkuvasti pyöriä tiskirätin kanssa ja jahdata muruja lattialta. Lapset nauttivat, kun saavat samalla touhuta eikä tarvitse istua paikallaan. Ja aikuisille tilan ja avaruuden tunne ulkona auringossa on ihanaa. Kesällä voi onneksi valvoakin hiukan pidempään, joten piknikiltä ei tarvitse kiirehtiä kotiin.

Parhaita piknik-eväitä kesältä 2014:

  • Lihapullat ja keitetyt bataattiviipaleet. Ehdoton ykkönen!
  • Savulohisalaatti, tomaatti-mozzarellasalaatti. Aikuisten suosikki!
  • Jauhelihapizza. Lasten suosikki!
  • Vadelma-suklaamuffinssit (ohje Halloween-postauksesta, omenatäytteen tilalle 250g vadelmia ja 2 dl suklaarouhetta). Nam!
  • Pinaattivohvelit puolukkahillolla tai kinkku-/lohitäytteellä. Työläs paistaa ensin kotona, mutta odotus palkitaan!

tomaatti-mozzarellasalaattiPiknik eväät TöölönlahdellaTöölönlahden kulmat ovat kaikkein suosituimmat piknikalueemme – sinne on lyhyt matka, rannat ovat kauniin luonnonmukaiset (ainakin vielä) ja tasaista aluetta alustan levittämiselle löytyy riittävästi. Sibeliuspuiston nurmialueilla on hauska käydä ihmettelemässä turisteja, jotka vierailevat Sibelius-monumentilla. 13 bussilastillista turisteja on ennätysmäärä mitä olen nähnyt! Ja kerran on koettu myös hetki, kun aasialaiset ovat kuvanneet meitä, suomalaisen perheen arkisia puistoilutouhuja!

Monien töölöläisten nurmialueiden ongelma tosin alkavat olla valtavat hanhien määrät ja niiden jälkeensä jättämät jätökset. Hyviä kohteita, joissa hanhet ovat loistaneet poissaolollaan ovat olleet Uimastadion, Tähtitornin vuori sekä Tervasaari.

Piknik uimastadionilla yhdistettynä uimaleikkeihin on tietenkin lasten suosikki. Vesielementti on lasten mieleen eivätkä he siihen kyllästy koskaan. Iltapiknikillä hoituvat samalla kätevästi myös iltapesut ja –saunat Uimastadionin tarjoamissa tiloissa. Tähtitornin vuoren nurmialueet korkealla kauniiden talojen äärellä ovat ehdottomasti testaamisen arvoiset. Tervasaari, hieman kauempana kodista, soveltuu mainiosti piknikin viettoon. Saari on mukavan rauhallinen, mutta keskeisellä sijainnilla, maisemat ovat kauniit ja sieltä löytyy lapsille lisäksi leikkipuisto.

Puistoleikit TöölöPuistojen laidalta tai lähistöltä löytyy usein yleiset wc-tilat. Ne vain pitää ensin löytää. 50 sentillä pääsee siisteihin (yllättävän siisteihin) naisten wc-tiloihin.

Puistot ovat kaikille avoimia kaupunkialueita luonnonläheisellä ja raikkaalla otteellaan. Puistoissa melu, kuumuus ja kiire häviävät ja nautinto alkaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s