Valmistautumista 4 viikon perhelomaan Kreetalla

Kesän pidentäminen Välimeren rannoilla ei tunnu ollenkaan hassummalle vaihtoehdolle. Kurakelit on tältä syksyltä jo ehditty kokeilla, samoin pimenevät illat. En ole koskaan maisemanvaihdosta näin paljon odottanut. Osa tavaroista on pakattu jo viikko sitten, vaikka lähtöön on vielä muutama päivä jäljellä. Matka on ainutlaatuinen tilaisuus viettää aikaa, ja ennen kaikkea lomaa, koko perheenä.

Pidempää reissua on mietitty jo kauan. Ensin piti löytää kohde (löytyi viime syksyn reissulta) ja sen jälkeen sopiva ajankohta. Kirjoitin tänne blogiin matkan suunnittelusta ja Kreetasta jo viime tammikuussa. 

Elafonisi Kreeta

Tammikuun jälkeen olemme varanneet majoitukset sekä siirtymiin kuljetukset. Ensimmäisen viikon aikana kiertelemme vuokra-autolla pohjoisen kohteita (Rethymnon, Iraklion) ja länsirannikon hiekkarantoja. Tosin suomalaiseen makuun soveltuvan perheauton löytäminen vuokralle ei ollutkaan niin helppoa. Farmareita tai vastaavia ei yksinkertaisesti ole vuokralla tai jos on, hinnat ovat huikeita. Päädyimme jonkin sortin katumaasturiin. Mielenkiinnolla ja kauhulla odottelen vuoriston kapeilla serpentiiniteillä ajelua isolla autolla.

Ensimmäisen autoiluviikon jälkeen kokeilemme paikallista bussiliikennettä ja suuntaamme Haniasta Paleohoraan. Matkan kesto on noin 2 tuntia. Reittiliikenteen bussit vaikuttavat uusille, bussien vuoroväli on yllättävän pieni ja hinnat edulliset. Vaikuttaa siis hyvälle näin etukäteen.

Kun Kreetan keskiosien vuoristot on ylitetty bussilla, alkaa syrjäisiin ja vähemmän tunnettuihin etelärannikon pikkukyliin tutustuminen reittiliikenteen laivoilla. Viime syksyn reissulta tuttu ja hyväksi (rauhallinen, edullinen) koettu Paleohora on lomakotimme. Viimeiset lomayöt vietämme Hanian kaupungissa ja totuttelemme takaisin kaupunkilaiselämään.

Paleohoran pienestä kylästä halusimme löytää tukikohdan, josta operoida etelärannikon muihin kohteisiin. Helpottanee, kun tavarat ovat yhdessä paikassa ja lapsilla on yksi tuttu kohde, jossa yövymme suurimman osan öistä. Etsimme Paleohorasta huoneistomajoitusta uima-altaalla, mutta sellaista ei tuntunut kylästä löytyvän ollenkaan. Kahden huoneistohotellin pihalta löytyi uima-allas, joten päädyimme samaan majoitusvaihtoehtoon kuin edelliskerralla viime syksynä.

Paleohora Kreeta

Ensimmäisen viikon majoitus Kreetan Pohjois-/Lounaisosista taas oli helppo löytää.  Vuoristoisen syrjäisiä majoitusvaihtoehtoja uima-altaineen ja pyykinpesukoneineen löysimme useamman varteenotettavan, mutta Voulgaron kylän huvilat tuntuivat hinta-laatusuhteeltaan parhaalle.

Kuukauden mittaisella matkalla on tavoitteena saada aikaiseksi iso koti-ikävä! Ennen kaikkea tavoitteena on syödä herkullista kreetalaista ruokaa, rauhoittua, nauttia (lasten ehdoilla!), olla yhdessä, uida ja leikkiä. Haluamme tutustua pieniin ja rauhallisiin kreetalaiskyliin ja kreetalaiseen elämänmenoon. Kenties ottaa mallia omaankin arkeen tai ainakin saada hienoja muistoja. En tiedä tuleeko tällaista kuukautta koskaan enää olemaan, joten tästä otetaan kaikki irti!

Kreeta Paleohora

Mikäli kiinnostuit reissustamme, tarkemmat päivitykset löydät blogista Perhelippu.  Kirjoitamme blogia yhdessä mieheni kanssa Kreetalta käsin. Seuraavia postauksia tähän blogiin onkin odotettavissa verkkaiseen tahtiin seuraavan kuukauden aikana…

Kiitos kyllä: valoa, lämpöä ja lomailua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s